Активистки на украинската група "Фемен" протестираха срещу проституцията и сексиндустрия на прочутата улица "Рипербан", където е съсредоточен нощният живот и забавленията в пристанищния град Хамбург.

Трите протестиращи дами са топлес, с прибрани руски коси и лица, излъчващи ледена арийска красота. Единственото, което смущава, са техните нарисувани мустаци, наподобяващи тези на Адолф Хитлер. Девойките са вдигнали ръка и имитират поздрава "Зиг хайл". Те са превърнали голите си тела в пропагандни плакати, на които е написано: "Проституцията е фашистка индустрия", "Сексуалното робство е фашизъм".

През последните три години движението "Фемен" се превърна в явление както в Украйна, така и в чужбина. Разголени активистки организират публични акции, за да протестират срещу проституцията, секс туризма и тормоза, на който стават жертва младите жени в Украйна и други страни. Техните акции се усилиха особено в навечерието на Европейското първенство по футбол 2012, чиито домакини са тяхната родина и Полша./БГНЕС