Увеличават се жертвите на приливната вълна, която заля вчера Варна. Десет вече са потвърдените жертви от наводненията и трима души още се издирват, съобщава Dariknews.bg.

Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева. По думите й в момента ситуацията във Варна е стабилизирана, но остава много тежка в Добрич и Велико Търново. Вицепремиерът Цветлин Йовчев ще огледа ситуацията и на двете места днес.

Все още не е ясно колко ще струва покриването на щетите. Това ще стане със средства от бюджета. В него има специално заделено перо за бедствия и аварии.

Кметът на града Иван Портних пък заяви по-рано, че са открити телата на 11 души. Тойобаче допуска, че това не е окончателната бройка на загиналите хора. Дъждът над Варна не спира да вали. Следобед се очаква и силен вятър. Кметът обвини държавата в бездействие.

Сред жертвите има и две деца, а други трима души все още се издирват след обилните валежи във варненския квартал "Аспарухово", съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Ситуацията продължава да бъде тежка. Трима души са в неизвестност. Имаме един загинал в района на Добрич. 150 души са евакуирани там и около 40 - във Велико Търново. Към момента ситуацията започва да се нормализира, но все още е критична и има риск."

"Екипите продължават да работят по места. Максимално бързо ще работим за отпускането на средства за справяне с щетите, но до голяма степен това зависи колко бързо ще си свърши работата местната администрация", добави Йовчев.