Британската банда Depeche Mode се завръща за втори концерт у нас на 12 май 2013 на стадион Георги Аспарухов в София. Новината потвърдиха официално и организаторите от Sofia Music Enterprises.

По-рано днес музикантите от групата дадоха пресконференция в Париж, на която обявиха подробности за предстоящото европейско турне и новия им албум, който ще бъде издаден следващата пролет. Проектът все още не е озаглавен, но се очаква да е продължение на Sounds Of The Universe (2009).

Предстоящият концерт няма да е първата среща на музикантите с българските им почитатели. Дейв Геън, Мартин Гор и Анди Флечър гостуваха у нас за първи път на 21 юни 2006, когато пяха пред близо 40 хиляди души на стадион Локомотив в София. Три години по-късно второто им участие беше отменено - планираният за 18 май 2009 концерт на националния стадион Васил Левски пропадна заради здравословните проблеми на фронтмена Дейв Геън.

Обиколката на Depeche Mode включва 34 дати в 25 европейски държави - началото е на 7 май 2013 в Хайаркон Парк в Тел Авив, финалът е на 29 юли в Минск Арена.

Билетите за концерта в София струват от 50 до 130 лева, продажбата стартира от 24 октомври - в мрежата на Тикетпро, касата на Арена Армеец и онлайн на www.ticketpro.bg.