Винаги сме знаели, че храната е най-добрият отдушник на човека в тежки моменти (или пиянства) и сме смятали, че тя ще ни помогне да се почувстваме по-добре. Е, вече наистина е така.

През 2017-а година чипсът ви ще може да усеща по дъха ви колко сте пияни и не само да ви предупреждава да намалите чашките, но и да ви вика такси.

Това става възможно, благодарение на иновативната технология на „Гудбай Силвърстейн и Партнърс”. Опаковката на специалната лимитирана серия чипс „Тоститос” разполага със специален сензор, който е свързан с микроконтролер и може да определи точно колко сте препили по дъха ви.

Само като „надуши” алкохола, пакетът веднага сменя първоначалното си изображение с червен волан и надпис „Не карай, когато си пил”, с което ви предупреждава да поспрете малко.

И не само това - ако напишете телефонния си номер на опаковката, на адреса ви начаса ще пристигне такси на UBER, което да ви отведе безопасно у вас. А купонът от 10 долара за таксито, който чипсът също ще ви предостави, ще ви оправи сметките без да трябва да си плащате превоза.

Повод за въвеждането на подобна технология и то по този нестандартен начин е най-голямото спортно събитие на годината не само в Щатите, но и по света – „Супербоул”. Статистиката сочи, че миналата година в неделята на "Супербоул" приблизително 43 процента от произшествията на пътя в Щатите са били причинени от пияни шофьори, връщащи се подпийнали от играта, сочи статистиката. /БГНЕС