Арнолд Шварценегер е една от поредните екшън звезди, които пристигнаха в София за снимките на филма "Непобедимите" 2. Бившият губернатор на Калифорния раздаде няколко автографа на VIP-а на летището и сподели, че се надява да си прекара добре, докато е тук. Преди Шварценегер в столицата пристигнаха Чък Норис и Джейсън Стейтъм, които също са част от екипа на най-мащабната продукция, снимана някога у нас, съобщи DarikNews.bg.

С пристигането на Шварценегер, Норис и Стейтъм групата на "непобедимите" стана още по-внушителна. Първи в София в края на септември дойде Долф Лундгрен. Последваха го Силвестър Сталоун и Жан-Клод Ван Дам.

Всеки от актьорите ще стои различен период от време в страната ни, в зависимост от ролята си в продукцията. Най-дълго ще останат Слай и Джейсън Стейтъм. 64-годишният Шварценегер ще е тук до 14 октомври, но само ден ще снима в София. В първата част на филма той имаше съвсем кратко появяване, но според предварителните информации участието му този път ще е по-сериозно.

В понеделник едни от най-добрите екшън звезди ще се видят с премиера Бойко Борисов. На срещата им ще присъства и министърът на културата Вежди Рашидов.

След това екипът на "Непобедимите" 2 ще започне да пътува из страната. Предстоят снимки в Пловдив, Банско и в Деветашката пещера в близост до Ловеч. Почти готов е и мостът над река Осъм, който ще се използва за целите на продукцията. Той се строи с пари от бюджета на филма и след края на снимките му няма да бъде разрушаван, а ще остане подарък за българската държава.

Камерите на "Непобедимите" 2 се завъртяха за първи път в Киноцентъра в Бояна в началото на месеца, а снимките му ще продължат до средата на декември.