Жител на американския град Питсбърг, щата Пенсилвания, отхапа ухото на свой съсед по време на спор за политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише съйтът CBS Pittsburgh, цитиран от лента.ру.

Мъжът, който попаднал в САЩ от Мексико, се страхувал, че новият президент ще го върне обратно в родината му. Под влиянието на алкохола той често споделял, че ако решат да го екстрадират от страната, той ще се постарае да убие колкото може повече хора.

Тридесетгодишният Марко Ортис, който живеел в същото жилище, което обитавал и параноикът, започнал спор със съседа си, но той се нахвърлил върху него, започнал за му извива пръстите и му отхапал ухото. Окървавеният потърпевш успял да се измъкне, макар и без част от тялото си, добрал се до близката бензиностанция, където потърсил помощ.

Докато пристигне полицията, нападателят успял да се скрие. Ортис бил закаран в болница, състоянието му е стабилно. Откъснатото ухо било открито на мястото на схватката.

По време на предизборната си кампания Тръмп неведнъж обявяваше, че планира да депортира около 11 милиона нелегално живеещи в САЩ и обеща да построи стена на границата с Мексико.