Звездата на България в шорттрека Евгения Раданова не е очарована от домакинството на Италия на Евро`2009 в Торино от 16 до 18-ти февруари.

„Ледът не е много удобен за мен, но се надявам да се представя според възможностите си и да докажа, че все още съм сред най-добрите в света. Наложиха се състезателки, които са агресивни и не зачитат правилата. Аз съм привърженик на спорта в стил феър-плей. Този вариант сега на шорттрека не ми допада, но това е положението. Все пак ще покажа, че карам добре и имам място в елита.”- сподели от хотела си в Торино олимпийската медалистка на България.

Раданова е в много добра спортна форма и има шансове за медалите в Торино, но този сезон целта й е да бъде лидер на Световната купа в София в началото на февруари. Жени е безспорния лидер на тима, а с желанието и хъса си надъхва и останалите.

„Вярвам, че примера ми ще ги мотивира и те да намерят своето престижно място в класирането.”

Иначе седемкратната европейска шампионка остана в спорта най-вече заради Олимпиадата във Ванкувър през 2010-та. Златото все се изплъзва по някаква причина на Жени, а голям спортист като нея заслужава да завърши кариерата си на най-високия връх- Олимп!