„Проблемът с опашката ми е почти отшумял. Чувствам се отлично, не усещам болки от няколко дни насам, а това е добра новина. Претърпях лека болест, но вече се чувствам по-добре и тренирам”, сподели пред Гонг Александра Жекова.

Звездата ни в сноуборда в момента е на 5-о място в класирането за Световната купа и след 5 дни заминава за Швейцария, където е стартът във Вейзана на 10 и 11 март, а на 14 и 15-и са финалите на Световната купа в Ла Молина (Испания).

„В доста изгодна позиция сме. Моята цел е да направя отлично каране, да запазя спокойствие и да се радвам на позицията си”, очаква Жекова относно предстоящите последни стартове за сезона.

Относно срещата си в Министерски съвет с министър-председателя Пламен Орешарски, министър Мариана Георгиева и получената премия от 100 хиляди лева, Сани сподели: „Бяхме поканени на една много приятна среща, за което сме невероятно благодарни. Чудесно е, че имахме възможност да говорим очи в очи с г-н Орешарски и г-жа Георгиева. Бях наградена с много сериозна премия, която не съм очаквала и съм наистина поласкана, че нашият труд бе оценен по този начин и стимулиран така добре. Обсъдихме много важни проблеми, които имаме в нашия спорт и възможности за промяна. Те бяха отворени и се надяваме на помощ от тяхна страна”.

На срещата с Орешарски бащата и треньор на Александра – Виктор Жеков е споделил нуждата от изграждането на сноуборд трасе у нас. За това и пред Гонг специалистът сподели: „Говорихме за това да има трасе и тренировъчни полигони за сноуборд в България и имаме уверението, че ще бъде направено каквото трябва и което е възможно. Това е въпрос на допълнителни действия и сондиране на мнения. За всички е ясно, че трябва да има такива трасета. Моето мнение е, че чисто технически няма абсолютно никакъв проблем и всичко е въпрос на добра воля, мениджмънт и отделяне на неголеми терени в съответните курорти. Това ще подпомогне работата на абсолютно всички клубове на територията на цялата страна, не само на националните състезатели, а и за вдигане нивото на състезатели в детско-юношеската възраст, което изключително важно за фундамента на спорта и за приемствеността, за да не остане след нас една огромна дупка. Имаме много изключително талантливи деца, но възможностите им за подготовка на територията на страната за момента е ограничена поради липса на тренировъчни полигони. Надявам се на подкрепа от държавата”.