Джеф Картър и Дуайт Кинг отбелязаха по един гол през третата част за победата на Лос Анджелис над гостуващия Едмънтън с 2:1. Успехът е трети пореден за лидера в Тихоокеанската дивизия.

Вратарят на домакините Джонатан Куик направи силен мач, след като отрази 26 удара към вратата си. Единствено Зак Касиан от състава на гостите успя да го преодолее през втората част с удар от близка дистанция.

Друг страж Михал Нойвирт от Филаделфия също се превърна в герой за тима си при победата като домакин над Минесота с 3:2. Нойвирт направи изключително спасяване след удар на Чарли Койл две секунди преди края на редовното време, с което донесе успеха на тима си.

Головете за Филаделфия реализираха Сам Гание през първата част, Марк Щрайт през втората и Пиер-Едуар Белмар в третата. За Минесота през втория период точни бяха Томаш Ванек и Микаел Гранлунд.

С успеха Филаделфия събра 65 точки и е само на 3 точки от зоната на плейофите в Източната конференция. Минесота е с 64 точки - на 4 от плейофите на Запад.

Ник Фолино реализира втория в кариерата си хеттрик, а Кълъмбъс разгроми гостуващия Ню Джърси с 6:1. Капитанът на домакините вкара два гола още в първите осем минути на мача и оформи хеттрика си в средата на втората част. Освен него точни за успеха бяха Брендън Саад, Брендън Дубински и Рене Бърк. 

Почетния гол на Ню Джърси отбеляза Рийд Буше през втората третина. При победа съставът на Ню Джърси щеше да измести Питсбърг от осмото място в Източната конференция, но сега остава на точка зад съперника с 67. Кълъмбъс е 14-ти с 58 пункта.

Ванкувър спечели канадското дерби срещу гостуващия Отава с 5:3. Мат Барковски се разписа два пъти и добави асистенция, а домакините вкараха три безответни гола в третата част, за да стигнат до успеха.

Вратарят Хенрик Лундквист влезе в историята на Ню Йорк Рейнджърс при победата с 2:1 като гост на Сейнт Луис. Toj отрази 35 шайби и вече има 17404 спасявания с екипа на клуба, изпреварвайки досегашния рекордьор Майк Рихтер (17379).

Шведът също така стана първият страж в историята на лигата, който записа 30 победи в 10 от първите си 11 сезона. Лундквист се изравни с Том Барасо на 16-ото място във вечната класация по успехи на вратари в НХЛ с 369. /БТА