Отборът на Ню Джърси запази шансовете си за класиране за плейофите, след като разби един от големите си съперници Ню Йорк Рейнджърс с 5:2.

В герой за домакините се превърна новобранецът Сергей Калинин, който реализира т. нар. "Горди Хоу хеттрик" - гол, асистенция и сбиване с противников състезател.

Руснакът започна серията си с асистенция към Тайлър Кенеди през откриващата третина за първия гол в мача. В края на втория период Калинин се сби с Джей Ти Милър от тима на Рейнджърс, а голът му падна в третата част, за да покачи на 4:2.

Другите три попадения за Ню Джърси бяха дело на Кайл Палмиери, Лий Стемпниак и Адам Ларсон в заключителните секунди. Точни за гостите от Рейнджърс бяха Кевин Хейс и Доминик Муур още през първата част.

С победата Ню Джърси събра 67 точки - една по-малко от Питсбърг, който заема последното осмо място за участие в плейофите. Рейнджърс са на втора позиция в дивизия Метрополитън със 74 точки.

Далас си върна водачеството в Западната конференция, след като победи Уинипег като гост с 5:3. Двубоят бе решен в последните седем минути, когато гостите реализираха три попадения срещу само едно на съперника.

Колтън Сейвиър даде аванс на тексасците за 3:2, а малко по-късно Джейми Бен отбеляза още един гол за Далас. Марк Шайфеле върна надеждите на канадския тим две минути преди края, но Бен с втория си гол в мача оформи крайното 5:3.

Другите четири гола в мача паднаха през първите два периода. Джейсън Спеца откри за гостите в осмата минута на мача, но в началото на втората част Александър Бурмистров изравни. Валери Ничушкин даде нов аванс на Далас преди Андрю Лад да се разпише за 2:2.

С победата Далас събра 82 точки - една повече от досегашния лидер Чикаго.
Райли Шеън отбеляза гол, Петър Мразек направи 28 спасявания, а Детройт надделя над Кълъмбъс с 2:1 след дузпи в собствената си зала "Джо Луис Арина".

С победата домакините изпревариха с една точка Бостън за третото място в Атлантическата дивизия, но имат един мач в повече.

Буун Дженър даде аванс на гостите от Кълъмбъс през първата третина, но Шеън изравни през втората с първото попадение за отбора при числено намален състав през сезона. След безрезултатни трета част и продължение победителят трябваше да бъде определен чрез изпълнение на дузпи.

При тях Шеън и Андреас Атанасиу бяха точни за Детройт, докато никой от изпълнителите за Кълъмбъс не успя да преодолее Мразек. 

Филип Форсберг се отличи с хеттрик и помогна за победата на Нешвил над домакина Торонто с 3:2

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Ню Джърси - Ню Йорк Рейнджърс 5:2
Каролина - Филаделфия 3:1
Торонто - Нешвил 2:3
Детройт - Кълъмбъс 2:1 след дузпи
Тампа Бей - Аризона 2:1
Минесота - Ню Йорк Айлендърс 4:1
Уинипег - Далас 3:5
Едмънтън - Отава 1:4
Лос Анджелис - Калгари 2:1

Лидери в дивизиите:
Източна конференция

Атлантическа дивизия: Флорида 75 точки, Тампа Бей 72, Детройт 71
дивизия Метрополитън: Вашингтон 92, Ню Йорк Рейнджърс 74, Ню Йорк Айлъндърс 71

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 82 точки, Чикаго 81, Сейнт Луис 79
Тихоокеанска дивизия: Лос Анджелис 74, Анахайм 70, Сан Хосе 69/БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS