Бащата и личен треньор на Владимир Зографски - Емил, разкри, че заедно със своя състезател са отхвърлили предложения да представят други държави на международните състезания. Наставникът бе категоричен, че те дори не биха се замислили при други подобни оферти, защото не представляват интерес за тях и смятат да се състезават само и единствено за България.

На своеобразна церемония в Пресклуб България младият ни състезател в ски-скоковете Владимир Зографски получи награда за пробив в световния спорт. Само преди няколко седмици талантът ни завоюва световна титла при младежите.

Въпреки неуспешните си последни стартове, той записа най-добрият си сезон при мъжете, при положение, че страната ни няма никакви традиции в този спорт, още по-малко пък условия за развитието му.

Това е и причината ски-скачачът ни да води лятната си подготовка в Австрия и Германия, а това ще продължи до началото на лятното Гран при, което ще се проведе в средата на месец юли.

“За съжаление доста се поизложих в последните стартове при мъжете”, критичен е към себе си младият ски-скачач. Причината за това се крие в изпробването на нов вид обувки, както и лошите метеорологични условия.

Треньорът Емил Зографски заяви, че се работи много трудно, но въпреки това и по-малкият му син - Мартин, също ще продължи по стъпките на своя батко. Парите, събрани от Владимир, дори ще бъдат инвестирани в най-малкия член на семейството, за да може и той да води нормална подготовка.