Българският талант в ски скоковете Владимир Зографски получи поредното си отличие. Световният шампион във възрастовата група до 18 години бе награден с приза за най-добър млад спортист на България за месец януари. Отличието се връчва за първи път в най-новата съвместна анкета на Viasport.bg и Пресклуб България.

ВИДЕО ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Освен наградата за прогресиращ млад състезател, Владимир Зографски бе избран и за спортист на месец януари. В своеобразната класация, оформяна чрез гласовете на спортните редакции, той успя да изпревари състезателката по шорттрек Марина Георгиева - Николова, както и лекоатлетката Ваня Стамболова.

Съвсем закономерно, неговият баща и личен наставник Емил Зографски бе отличен за треньор на месеца.

Признанието за двамата идва брони дни след като 17-годишният Владимир Зографски спечели световната титла на първенството за младежи (до 18 години) от голяма шанца. Зографски не остави никакви шансове за конкуренцията на първенството, след като спечели първия скок със 98.0 метра, а във втория постигна 95.0 метра.

Любопитното е, че по-малкият брат на Владимир - Мартин, също е тръгнал по стъпките на своя батко. Въпреки няколкократното счупване на крака и ръце, Мартин продължава упорито да упражнява ски скоковете, за да достигне успехите на брат си.

ВИДЕО ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!