Българска федерация по биатлон отличи Владимир Илиев за най-добър спортист в състезателния сезон 2014/2015. Той беше награден по време на закриването на сезона в българския биатлон, извършено с церемония в "Музея на славата" на националния стадион "Васил Левски". 

Владимир Илиев, който върна част от позабравените български традиции в мъжкия биатлон с шесто и осмо място от стартове за световната купа, както и медал от европейското първенство, получи чек в размер на 15 хиляди лева от БФБиатлон и нейните спонсори. 

С 5830 лева беше награден и неговият треньор Николай Захаров. Красимир Анев получи 11 хиляди лева за своите постижения през сезона, сред които и медал от европейско първенство. Неговият треньор Георги Фъртунов пък получи чек в размер на 4530 лева. 

На церемонията бяха отличени състезатели в цели 14 възрастови групи. Купите бяха връчени от представители на федерацията, от нейния председател и олимпийски шампион от Нагано '98 - Екатерина Дафовска, както и съветника на спортния министър Красен Кралев - Красимир Панов.

Призьори за купа "Надежди":
- момичета: Гергана Джаджарова;
- момчета: Георги Наумов;
- момичета, младша възраст: Валентина Димитрова;
- момчета, младша възраст: Даниел Пешков;
- момичета, старша възраст: Ванеса Емилова;
- момчета, старша възраст: Иван Пешков;
- девойки, младша възраст: Любомира Пехливанска;
- юноши, младша възраст: Борислав Яврийски;

Призьори за купата на България:
- девойки, старша възраст: Гергана Велкова;
- юноши, старша възраст: Владимир Оряшков;
- девойки: Оля Стефаниши;
- младежи: Петьо Иванов;
- жени: Стефани Попова;
- мъже: Владимир Илиев. /БТА