Виктор Жеков, който от години е треньор на най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, отново ще бъде и национален наставник, научи Гонг.

Самият 49-годишен специалист сподели, че от септември ще започне да води и заниманията на националния ни отбор за юноши, като дъщеря му Сани и младите ни таланти ще тренират заедно на глетчерите в Австрия и Швейцария.

„Планът е юношеският ни отбор по сноуборд, който ще започне подготовка малко по-късно, да се присъедини към нас. Оттам нататък юношите да ползват нашето ноу-хау и да бъдем максимално от полза на младите ни състезатели, които тепърва навлизат в по-сериозните ни състезания. По този начин можем да помогнем за по-бързото им изграждане и за тяхното развитие напред“, сподели пред Гонг от Белмекен Виктор Жеков.

„От месец септември нататък подготовката на Сани и юношите ни, доколкото е възможно и доколкото условията позволяват, ще протече съвместно. До декември реално ще се знае с какво разполагаме с юношески отбор в дисциплината“, допълни по темата треньорът и баща на Сани Жекова.