Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален сподели, че болката от не попадането му в отбора на Норвегия за Игрите в Пьонгчанг вече е отшумяла и сега е щастлив, че може да подкрепя съпругата си Дария Домрачова в южнокорейския курорт.

Осемкратният олимпийски шампион бе включен в последния възможен момент в делегацията на Беларус и е записан като треньор.

Бьорндален не намери място в норвежкия състав заради непокрити критерии и не получи специална покана от организаторите да защитава титлата си в спринта от Сочи 2014.

"Малко ми беше странно да наблюдавам спринта отстрани, но като цяло вече не ми е тъжно. Когато реших да дойда тук, вече дойдох на себе си. Но първите две седмици след новината, че няма да се състезавам в Пьонгчанг бяха тежки. Сега съм тук, за да подкрепям Дария. Помагам ѝ малко, въпреки че около нея се е събрал екип от професионалисти. Помогнах ѝ да тества ските и самият аз малко потренирах. С радост щях да бъда тук в друга роля и да участвам в състезанията", коментира Бьорндален.

Оле Ейнар Бьорндален е смятан за най-добрият биатлонист в историята, а дебютът си на Олимпийски игри направи през 1994 г. в Лилехамер.

Има 13 олимпийски медала (осем златни, четири сребърни и един бронзов). Норвежецът има и 95 победи за Световната купа и е 20-кратен световен шампион.

Оле Ейнар Бьордален планира да вземе решение за кариерата си в края на сезона. /БГНЕС