С два гола на Джоната Марчесо Лас Вегас победи като гост Уинипег с 3:1 и така изравни финалната серия в Западната конференция на НХЛ на 1:1 победи. Марчесо реализира втория и третия гол за успеха на "златните рицари", които ще бъдат домакини на третия и четвъртия мач от серията.

Резултатът в мача бе открит в 14-ата минута, когато Томаш Татар даде преднина на гостите с удар от близка дистанция. Словакът бе оставен непокрит и макар да пропусна при първия си изстрел към вратата на Конър Хелебюк, при втория успя да прати шайбата в мрежата на домакините.

Четири минути по-късно Марчесо удвои преднината на домакините. Кайл Конър допусна да загуби шайбата в неутралната зона, докато съотборниците му извършваха смяна и за Марчесо не бе проблем да реализира, останал очи в очи с Хелебюк.

Последва безголова втора третина, но в началото на третата Конър се реализира за грешката си при втория гол и намали за 1:2 при числено превъзходство на леда.

Само минута по-късно обаче надеждите на Уинипег за обрат бяха попарени от втория гол на Марчесо, който се разписа след чудесно подаване на Райли Смит, за да оформи крайното 3:1 в полза на Лас Вегас. /БТА