Уинипег Джетс продължи с инерцията след елиминирането на Нешвил и спечели и първата финална среща на Запад, след като победи с 4:2 у дома Вегас Голдън Найтс само 48 часа след успеха в предишния етап.

Под окуражителните скандирания на своите фенове от трибуните на Bell MTS Place, домакините вкараха три гола още в първите осем минути и си направиха мача лесен. Дестен Бъфилиен откри резултата още във 2-ата минута.

След него Патрик Лайн и Йоел Армия се разписаха за 3:0 общо в рамките на 48 секунди след 7.30 минута. Веднага след като стана 3:0, Брейдън Макнаб намали, а Уилям Карлсон оформи крайното 4:2 в средата на втората третина.

Марк Шайфли също се разписа в средата на втората третина и той към момента има 12 гола, което го прави водач в листата при стрелците в плейофите, а Бюфилиен и Шайфли също така добавиха и по една асистенция към личния си актив. Три резултатни паса пък направи капитанът Блейк Уилър, като е вече лидер по асистенции в плейофите.

Вратарят на домакините Конър Хелебюк спаси 19 удара, а общо гостите от Лас Вегас отправиха 21. А Уинипег до този сезон не беше се класирал нито веднъж за плейофите след завръщането си в Лигата, но ето че на 15-и май на свой терен ще имат възможност да поведат с 2-0 в серията. /БТА