Бен Бишъп спаси 24 удара за своята победа номер 100 с отбора на Тампа Бей Лайтнинг, който се наложи с 3:1 над Детройт Ред Уингс в мач от редовния сезон на НХЛ. Успехът остави "Светкавиците" еднолично на второто място в Атлантическата дивизия при две точки аванс срещу "Червените криле".

Джошуа Томас Браун даде аванс на Тампа Бей след 1:23 минути игра през втората третина на срещата, но малко по-късно Густав Нюквист изравни за Детройт. След още минута и половина обаче Тайлър Джонсън отбеляза победното попадение в полза на Лайтнинг, а Никита Кучеров оформи крайния резултат с 21-ия си гол за сезона.

Той беше точен в началото на последната третина за 3:1. Петер Мразек спря 20 удара на вратата на Детройт, но неговата серия от седем поредни победи в гостувания стигна до своя край.

Джейми Макгин, Йохан Ларсон, Брайън Джонта и Маркус Фолино вкараха голове за победа на Бъфало Сейбърс 4:2 над Монреал Канейдиънс. "Сабите" са с баланс 6-4-0 в последните си 10 мача в НХЛ, но остават на последно място в Атлантическата дивизия. Монреал пък загуби четвърти мач поред и участието на Канадците в плейофите е под огромна въпросителна.

Шон Монахан вкара гол и подаде за други три при победа на Калгари Флеймс с 4:1 срещу Каролина Хърикейнс. "Пламъците" заличиха равенството в средата на втората третина, когато Монахан записа асистенции за Марк Джордано и Джони Годро в рамките на едва 38 секунди. Въпреки успеха обаче, Калгари остава на предпоследното място в Тихоокеанската дивизия. /БТА