Треньорът на шведския национален отбор по биатлон Волфганг Пихлер издаде тайната на отличното представяне на северняците в състезанията на Олимпиадата в Пьонгчанг.

Швеците спечелиха два златни и два сребърни медала. При мъжките щафети Швеция единствено не завъртя наказателна обиколка. Тренировките в Йостерсунд са ключът към отличната стрелба, коментираха треньорът, както и един от състезателите в лицето на Самуелсен.

"Имахме четиригодишен план за Олимпиадата, намерихме талантите и започнахме да тренираме. За мен това е девета олимпиада, и всичките са минали отлично. Тренирахме в Йостерсунд, създадохме такова трасе като това в Пьонгчанг и вместо да отидем на състезанията за Световната купа в Антерселва се готвихме на родна земя. Трасето беше аналогично на олимпийското, вятърът също. Подходът към стрелбището също, това е една от нашите тайни за успеха", коментира Пихлер.

"Бяхме готови за силния вятър, което ни помогна чисто психологически, чувствахме се комфортно", заяви Себастиан Самуелсен.