Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков поздрави биатлонистите и треньорите, постигнали призови класирания през изминалия сезон 2011/12 г., на специална церемония в Музея на спорта, където Българската федерация по биатлон обяви годишните си награди.

Свилен Нейков получи благодарствен плакет от президента на федерацията по биатлон олимпийската шампионка Екатерина Дафовска за подкрепата, която Министерството на физическото възпитание и спорта оказва за успешната подготовка и представяне на нашите биатлонисти.

Спортният министър връчи част от наградите на федерацията на призьорите за купите «България» и «Надежда» в различните възрастови групи. Сред отличените са нашите биатлонисти Красимир Анев, Владимир Илиев, Михаил Глечеров, Нина Кленовска, Ния Димитрова, Латинка Коева, Бойко Харизанов, Християн Стоев и други.

"Поздравявам ви за спечелените отличия през изминалия сезон. Сигурен съм, че годината беше трудна, но въпреки всичко федерацията по биатлон има своите класирания и успехи, които донесоха престиж на България. Пожелавам ви да сте здрави, да се радвате на това, което сте извоювали. Каквото трябва, МФВС помага и ще продължава да ви подкрепя. Изграждаме базите и създаваме необходимите условия, за да има къде да тренирате. Ще продължаваме да осигуряваме това, което ви е нужно за тренировъчния процес. Чакаме да се подготвяте успешно за Олимпиадата в Сочи, както и да имаме добри класирания на световните първенства,” заяви министър Свилен Нейков на церемонията.

Министърът благодари и на треньорите, на докторите, на масажистите, на спонсорите за това, че подпомагат дейността на федерацията, както и на Венцислав Илиев, който помага за провеждането на домакинствата.

Екатерина Дафовска обяви, че през февруари 2013 г. България ще бъде домакин на европейско първенство по биатлон. Тя раздаде парични премии в размер на 34 000 лева на призьорите от международни състезания през сезона. През тази година се навършват 50 години от провеждането на първото държавно първенство по биатлон, съобщи още председателят на федерацията.

Свилен Нейков получи благодарствен плакет от федерацията по биатлон