Няколко хиляди столичани се събраха за Празника на ледените спортове "София2018", организиран от Столична община и Национална спортна академия, посветен на инициатива Европейска столица на спорта. Събитието в "Арена Армеец"бе във връзка с предстоящо утре, понеделник, 28 март домакинство на „Парад на шампионите”.

На леденото поле в голямата зала се представиха деца и младежи от спортните клубове на НСА, както и от националните отбори в пет ледени спорта. Състояха се демонстрации по кърлинг, шейни, шорттрек, фигурно пързаляне и хокей на лед, съобщава www.sofia2018.bg.

Специално приветствие към присъстващите направи двукратната световна шампионка във фигурното пързаляне Албена Денкова, която заедно с Иля Авербух, световен първенец и олимпийски вицешампион, пожелаха на децата и на инициатива "София2018" успехи и много подобни срещи на леда.

източник: sofia2018.bg

Шоуто завърши с уникално изпълнение на световните шампиони за професионалисти Елена Леонова и Сергей Хвалко, които грабнаха златото в първенството на планетата през 1999 и 2000 г.

„Парад на шампионите“ ще гостува за първи път в България. В спектакъла е поканен олимпийският шампион от 2002 г. Алексей Ягудин. Освен олимпийска титла, той е четири пъти световен шампион и трикратен шампион на Европа.

В спектакъла ще участват Албена Денкова и Максим Ставийски – двукратни световни шампиони, както и Татяна Навка – Роман Костомаров – Олимпийски шампиони, Татяна Тотмянина – Максим Маринин – Олимпийски шампиони, Оксана Домнина – Максим Шабалин – Световни и европейски шампиони, бронзови медалисти на Олимпийски Игри, Мария Петрова – Алексей Тихонов – Световни и европейски шампиони.

източник: sofia2018.bg