Българката Христина Василева се завърна на леда след прекъсване от няколко години и се класира 12-а в кратката програма при жените на международния турнир по фигурно пързаляне за Купа "Денкова-Стависки", който се провежда за четвърта поредна година в Зимния дворец в София. Входът е свободен. 

Василева получи за изпълнението си оценка от 35.20 точки. Другата българка Даниела Стоева е 14-а с 26.90 точки. 

Начело след кратката програма е Ане Лине Герсем от Норвегия с 56.12 точки. 

При мъжете лидер след първото изпълнение в Джулиан Чжъ Цзе от Малайзия с 67.24 точки. След него се наредиха Миша Джи (Узбекистан) с 65.65 точки и Франц Щрьобел (Германия) с 65.48 точки. Българинът Ясен Петков е девети с 35.76 точки. 

При танцовите дуети мъже и жени начело след краткия танц са Алиса Агафонова и Алпер Учар (Турция) с 58.76 точки. В танцовите двойки при юношите представителите на България Яна Божилова и Калоян Георгиев заемат трето място след краткия танц с нов личен резултат 35.70 точки. Така те покриха норматив за кратък танц за участие на световното първенство за юноши. 

Лидери са Анастасия Шпилевая и Григорий Смирнов (Русия) с 57.78 точки. 

При юношите след кратката програма води Леонид Свириденко от Русия с 48.38 точки. Българският участник Никола Златанов е девети с 22.24 точки. 

Утре състезанието продължава с волната програма при мъжете, жените, юношите и девойките, а в събота и неделя е надпреварата в по-малките възрастови групи. /БТА