Словакът Юрай Душичка ще дебютира за националния отбор на България по хокей на лед, научи БТА.

Душичка получи български паспорт и ще подсили състава на трикольорите за предстоящото в София в началото на април Световно първенство в дивизия II, група В.

Той стана голмайстор на българския шампионат и помогна на Славия да спечели титлата. Душичка беше определен за най-добър нападател в лигата.

Старши треньорът на националния тим Георги Миланов ще може да разчита още на състезаващия се в Русия Алексей Йотов, както и на Борислав Благоев, който играе в германската Бундеслига.

Синът на футболната легенда Божидар Искренов - Георги, също е включен в състава и ще дебютира при мъжете. Досега той имаше мачове само за младежкия национален отбор на България. Георги Искренов живее в САЩ, където учи бизнес администрация и тренира във Вашингтон.

Съперници на България на световното първенство в дивизия II, група "В" са отборите на Мексико, Белгия, Южна Африка, Израел и Китай.

Шампионатът ще се проведе от 2 до 9 април в столичния Зимен дворец. Победителят се изкачва в по-горната група, а последният отпада в долната.