Нагли апаши откраднаха кънките на част от играчите от националния ни отбор по хокей на лед броени дни преди световното първенство в София. Инцидентът станал на пързалката на Славия, където държавният ни тим се готви за участието си в планетарния шампионат. Без кънки са останали 12 национали.

Това не е първи инцидент от този род за българските хокеисти. Преди година, само седмица преди участието им на световното първенство в Мексико, юношите също останаха без кънки. Кражбата пак бе извършена на пързалката на Славия.

Съперници на България на световното първенство за мъже, дивизия II, група „В” са отборите на Мексико, Белгия, ЮАР, Израел и Китай. Шампионатът ще се проведе от 2 до 9 април в столичния Зимен дворец. Победителят се изкачва в по-горната група, а последният отпада в долната.

Това е второ световно първенство по хокей на лед, което страната ни приема само в рамките на месец. На шампионата за юноши нашите завършиха четвърти, а от Международната федерация похвалиха домакините за отличната организация.