Сидни Кросби все повече намира най-добрата си форма, след като се върна на леда след операция, а днес вкара два гола за Питсбърг при успеха с 5:2 над Ню Йорк Айлендърс. Вратарят Марк-Андре Фльори пък спаси 38 шута, а "Пингвините" събраха 52 точки и са само на 5 от днешния си съперник, който е на 2-о място в дивизия Метрополитен.

Кросби вкара своите 10-и и 11-и гол за сезона, като и двата бяха при числено превъзходство на леда, а също така има и 10 точки в последните си 7 мача. Фльори пък застана на вратата за първи път от 14-и декември, като при отсъствието му "Пингвините" спечелиха едва три от изиграните осем мача.

В същото време може да се отбележи и добрия старт на новия треньор Майк Съливан, който има четири победи в 6 мача. Фил Кесъл се разписа с 12-ия си гол за сезона, Патрик Хорнквист и Мат Кълън също добавиха по едно попадение за победителите. След 5:0 Айлендърс върна два гола чрез Джон Таварес и Ник Ледли.

Водачът на Изток Вашингтон отстъпи с 4:5 след дузпи при гостуването си на слабака Кълъмбъс, но има 59 точки и спокойно държи 11 точки аванс пред Флорида. За Блу Джакетс, които са последни в дивизия Метрополитен с 33 точки, по два гола в редовното време вкараха Брандън Саад и Джак Джонсън, а Райън Йохансен беше точен при третия опит от дузпите.

Това е втора поредна победа, и то над силен отбор, за Калъмбъс след 6:3 над Далас във вторник вечерта. За Вашингтон се разписаха Ти Джей Оши, Джейсън Кимера, Евгени Кузнецов и Никлас Бакстрьом.

Още един лидер претърпя загуба при гостуване и това е Далас, който е начело в цялата Лига с 60 точки. "Звездите" отстъпиха с 2:3 след продължение при визитата си на Ню Джърси Девилс благодарение на гола на Джон Муур 1:47 минути след началото на продължението. Той се възползва от изчистена шайба, а вдигнатия стик на Джейми Бен попречи на вратаря Анти Ниеми да реагира при удара на Муур.

Кал Палмиери и Боби Фарнъм вкараха за "Дяволите" във втората третина, а вратарят им Кори Шнайдер отрази 29 шута. Далас се върна след 0:2 в третата част и стигна до допълнителното време благодарение на Патрик Шарп и Колтън Шевио. Звездата и голмайстор на домакините Майк Камалери се контузи на загрявката и не взе участие в мача.

В Сънрайз (Флорида) вратарят Роберто Луонго спаси 39 удара и регистрира постигна трета суха мрежа през този сезон, като това стана и с победата на местния тим Пантърс с 3:0 над Ню Йорк Рейнджърс. За него това е общо 71 мач без допуснат гол в кариерата и седма поредна победа с тима.

Флорида постави и клубен рекорд с осем поредни победи, които ги изстреляха на върха в Атлантическата дивизия с 48 точки, една повече от Монреал и три пред Детройт.

Брандън Пири, Винсънт Трочек и Логън Шоу се разписаха, а Флорида постави и още един рекорд- шест поредни домакински победи. Победата им над Рейнджърс пък е първа от 23-и април 2013-а година.

Детройт се наложи с 4:3 при гостуването на Бъфало с победен гол на Томас Татар 2:50 минути след началото на третата част на мача. Червените криле прекъснаха серията си от три поредни поражения също така и благодарение на головете на Райли Шийън, Хенрик Зетерберг и Брад Ричардс. За домакините от Бъфало точни бяха Джак Ейкъл на два пъти и Сам Райнхардс.

Детройт поведе с 2:0, след това и с 3:2, но трябва да благодари на вратаря си Петер Мразек, който спаси 32 удара. Домакините от Бъфало отправиха 35 шута към него, срещу 23 от страна на играчите на Детройт. /БТА