Монреал разгроми Бостън с 5:1 в Зимната класика в НХЛ за 2016 година - мач, който се игра под открито небе на "Джилет Стейдиъм" във Фоксбъро (Масачузетс) и беше наблюдаван от 67246 зрители. На този стадион играе мачовете си Ню Инглънд Пейтриътс, който спечели Супербоул през февруари миналата година. Вратарят на Монреал Майк Кондън се отличи с 27 спасявания. 

Отборът от Канада откри резултата с попадение на Давид Дешарне през първата част. След това точни за Монреал бяха Пол Байрън и Брендън Галахър за 3:0. Мат Белески се разписа за Бостън в началото на третата част, но Монреал вкара още два гола дело на Макс Пасиорети и Пол Байрън, негов втори в двубоя. В този мач в тима на канадците се завърна Брендън Галахър, който пропусна 17 срещу заради два счупени пръста. Освен гол той записа и една асистенция. Победата с четири гола разлика в най-убедителната в историята на Зимната класика, която започна през 2008 година. 

В другата среща от тази нощ Ванкувър се наложи над Анахайм с 2:1 след изпълнение на наказателни удари. Крилото Алекс Бъроус реализира единствената дузпа, за да донесе успех на своя тим.

 За него това е първо попадение от 21 ноември миналата година. В редовното време Райън Кеслър даде аванс на Анахайм през втората част, а в третата Кристофър Танев изравни. Вратарят на Анахайм Фредерик Андерсен се отлизи с 24 спасявания, а този на Ванкувър Джейкъб Маркстрьом спря 27 удара. Ванкувър записа четвърти успех в последните си шест мача./БТА