Джонатан Тейвс и Патрик Кейн вкараха при дузпите за Чикаго, който регистрира седма поредна победа, надвивайки Ню Джърси Девилс с 3:2 след изпълнението на наказателни удари. Брайън Бикел и Дънкан Кийт се разписаха в редовното време за Блекхоукс, които са начело в Централната дивизия с 39 точки. С 1 по-малко са Нешвил и Сейнт Луис.

Вратарят на победителите Скот Дарлинг спаси 22 удара в мача, включително и два при дузпите. На другата врата Кийт Кинкейд регистрира първи старт от началото на сезона и отрази 37 удара. Иначе за Девилс в редовното време вкараха Жарден Туту и Стивън Джонта.

Минесота се наложи с 5:4 над Айлендърс с победен гол на Нино Нийдерайтер 4:33 минути преди края. Домакините изоставаха с 0:3 след първата третина, както и с 1:4 във втората, но направиха невероятен обрат. Те обаче дадоха и една жертва- защитникът Кийт Балърд беше откаран в болницата, след като падна лошо по лице на леда, блъснат от Мат Мартин от гостите.

Джейсън Поминвил, Мико Койву, Ерик Хаула и Томас Ванек вкараха другите четири гола за Минесота, която е на 6-о място в Централната дивизия с 31 точки. Айлендърс имат 38 на 2-о място в Атлантическата дивизия, 1 след Питсбърг.

В Атлантическата дивизия Тампа Бей пропусна да излезе еднолично начело, след като падна 3:5 на собствен терен от Вашингтон Кепитълс. Лайтнинг имат 38 точки, колкото и Детройт на върха.

Вратарят на столичани Брайдън Холтби направи 33 спасявания, а Александър Овечкин вкара два гола, като прекъсна серията си от 4 мача без отбелязано попадение. Другите голове за победителите реализираха Мат Нисканен, Бруукс Лейч и Трой Броуър. Иначе личният актив на Овечкин срещу този съперник се увеличи на 37 гола и 74 точки в 56 мача. Овечкин вкара и петия гол на празна врата, който е негов 436-и в кариерата и се изравни във вечната ранглиста на 66-о място с Павел Буре.

Стивън Стамкос вкара своя гол номер 250 за Тампа Бей, въпреки третото поражение в последните четири мача. Стамктос стана и 10-ият най-млад играч с това постижение в НХЛ, като в момента той е на 24 години и 305 дни.

Уинипег размаза с 5:2 като гост Далас и събра 35 точки, заемащ 4-о място в Атлантическата дивизия. Новобранецът в тима Адам Лоури вкара два от петте гола, все във втората третина. Матийо Перо, Блейк Уилър и Михаел Фролик също се разписаха. За Далас точни бяха Тайлър Седжуин със своя гол 22 в Лигата и Антоан Русел.

Нешвил продължава с добрата си серия и разби с 3:0 като гост Колорадо Аваланч. Вратарят на Придейтърс Пека Рине записа трети мач без допуснат гол от началото на сезона, а Филип Форсберг вкара гол и подаде за още един. Габриел Бурк и Джеймс Нийл на празна врата бяха другите реализатори. На вратата на домакините Калвин Пикар спаси 33 удара в 10-ия мач, който титулярът Семьон Варламов пропусна този сезон. В момента Варламов лекува
разтежение в слабините.

Два гола на Джо Павелски помогнаха на Сан Хосе да спечели у дома с 5:2 над Едмънтън. Акулите подобряват постепенно класирането си, но все още са в средата на Западната конференция. Логан Кутюр, Баркли Гудроу и Брент Бърнс също вкараха по веднъж. Това е пета победа от шест мача за Сан Хосе, а Едмънтън остава най-слабият отбор на Запад към момента. /БТА