Яромир Ягър се отличи с гол и асистенция в мач номер 1500 в кариерата си в НХЛ и допринесе решително за успеха на Ню Джърси над домакина Каролина с 2:1. Така 42-годишният Ягър изпревари Марсел Дион на петото място във вечната ранглиста по точки в лигата с 1772. Така той вече е само на 24 точки от четвъртия в подреждането Рон Франсис.

Адам Енрике донесе успеха с попадение при числен превес 14 секунди преди края на втората част, а вратарят Кори Шнайдер направи внушителните 39 спасявания. Домакините поведоха с гол на Джъстин Фолк, но допуснаха обрат, въпреки че позволиха на съперника да отправи само 16 удара към Кам Уорд.

Сейнт Луис се наложи над гостуващия Флорида с 4:2 и се завърна на върха в Централната дивизия на Западната конференция от Националната хокейна лига. Крис Портър се отличи с гол и асистенция за домакините, а Максим Лапиер, Иън Коул и Пол Щастни също се разписаха.

42-годишният вратар Мартен Бродюр, който парафира контракт с клуба през миналата седмица, отрази 32 шайби и записа победа номер 690 в кариерата си. Ник Бюгстад и Аарон Екблад вкараха за Флорида, но гостите допуснаха два гола в последните 1:54 минута на мача и това се оказа решаващо.

Кевин Клайн вкара победния гол 1:15 минута преди края на продължението, а Ню Йорк Рейнджърс спечели срещу гостуващия Питсбърг с 4:3.

Вратарят на домакините Хенрик Лундквист направи силен мач и завърши с 32 отразени шайби.

Ню Йорк имаше добър аванс от 3:1, навлизайки в последните пет минути от редовното време, но Евгени Малкин и Стийв Дауни вкараха в рамките на 24 секунди и изравниха за 3:3, с което пратиха мача в продължение.

Резултати:

Ню Йорк Рейнджърс - Питсбърг - 4:3 след продължение
Каролина - Ню Джърси - 1:2
Сейнт Луис - Флорида – 4:2 /БТА