САЩ се наложи над Германия с 5:4 (0:0, 3:3, 2:1) над Германия в последна среща и за двата отбора в груповата фаза на Световното първенство по хокей на лед. С тази победа американците събраха 14 точки и си гарантираха място в първите три отбора в потока. С 12 и мач по-малко е отборът на Беларус, който по-късно играе с фаворита Русия. Латвия пък може да се класира за четвъртфинала, ако победи по-късно днес миналогодишния финалист Швейцария. Германците остават на 7-о място в групата с 5 точки.
Два гола за отбора на САЩ вкара Джъстин Абделкадер, който се разписа в 22-ата и в 56-ата минута за 4:2. По едно попадение добавиха Дрю Шор, Мат Донован и Джони Годро. За германската селекция точни бяха Александър Вайс, Кай Хоспелт, Леон Драйзайтел и Тобиас Ридер.

В среща от група А Канада се наложи с 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) над отбора на Норвегия и си гарантира 1-ата позиция в групата. Канадците имат 18 точки, колкото и Швеция, но са с по-добра голова разлика.
Джоуел Уърд вкара две шайби за кленовите листа в 23-ата и в 50-ата минута, Марк Шайфли пък беше точен в 36-ата, правейки резултата 2:1. Андерс Бастиансен в 13-ата и Мадс Хансен в 32-ата се разписаха за отбора на Норвегия, който ще завърши на 6-о място със 7 точки. Срещата беше без значение за участието във втората фаза, но пък беше важна за северноамериканците относно спора им с Швеция за 1-ата позиция. /БТА