Сноубордистката Александра Жекова беше избрана за спортист номер 1 на НСА "Васил Левски" за 2014 година. Годишните награди "Спортист и треньор на годината" на Национална спортна академия "Васил Левски" бяха връчени на специално тържество, организирано от Асоциацията на спортните клубове и от Студентския съвет към НСА.

Събитието се проведе под патронажа на Ректора на НСА доц. Пенчо Гешев в Многофункционалната спортна зала. Александра Жекова печели награда за втори път. Тъй като професионалните й ангажименти не позволиха тя да присъства, наградата й бе връчена по-рано тази година на празника Ден на Академията, където тя беше официален гост.

Отличието и се дава заради упоритата й работа и отлични резултати на държавните първенства, като кулминацията на постиженията й тази година беше пето място на олимпийските игри в Сочи. Освен медала Александра Жекова получи и годишна стипендия. С награда "Треньор на годината на НСА "Васил Левски" беше отличен ас. Радослав Пенов - преподавател по карате в НСА, спечелил златен медал от световно първенство по карате в Полша, помощник треньор на националния отбор по карате и председател и треньор на клуб "Файтърс - НСА".

Станилия Стаменова

източник: БГНЕС

"Тази година е най-силната ми до момента, но следващата година ще се боря за световна титла", каза кануистката Станилия Стаменова. Тя остана на трето място в класацията за "Спортист на НСА за 2014 година". "Да, очаквах наградата, защото съм състезателка на НСА е нормално да попадна в тази класация, заради успехите ми тази година.

Специална награда - почетен медал на НСА тази година беше връчена и на рожденичката Станимира Петрова - магистър в НСА, която постигна изключителен успех на световното първенство по бокс за жени в Република Корея и завоюва световна титла в категория до 54 кг. Станимира Петрова е и носителка на европейска титла по таекоуон-до ITF в словенския град Блед през 2013 година, а по-рано тази година тя стана и шампионка на планетата по таекуон-до ITF отборно в "Арена Армеец".

Станимира Петрова

източник: БГНЕС

Организаторите изненадаха Станимира с красив букет и музикален поздрав по повод личния й празник. Тя получи цветя и от заместник-министъра на младежта и
спорта Калин Каменов.

Призовете за най-изявените спортисти на годината връчиха ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев и част официалните гости -зам. министърът на младежта и спорта Калин Каменов, кметът на р-н Студентски Димитър Дилчев, новият изпълнителен директор на БТС Дамян Дамянов, председателят на Спортната федерация на глухите Николай Николов, председателят на БФГимнастика Красимир Дунев, олимпийската шампионка по скиф и член на настоятелството на НСА Румяна Нейкова, проф. Петър Киров, Никола Аладжов и членове на ръководството на Академията. Сред наградените бяха и петима параолимпийци - състезатели по бадминтон, лека атлетика и ски бягане.

Награждаване на най-добрите спортисти на НСА

източник: БГНЕС

Поздравления към наградените и гостите отправи зам. министърът на младежта и спорта Калин Каменов. На спортистите бяха връчени парични суми и подаръци. Освен наградите, връчени на церемонията, са предвидени награди на всички спортисти от клубовете на НСА със спечелени титли от национални, европейски и световни първенства. След приключване на церемонията се даде старт на традиционния Празник на гимнастиката с участието за първокурсниците на НСА. /БТА

Награждаване на най-добрите спортисти на НСА

източник: БГНЕС