Серията от 11 месеца без домакинска загуба в редовното време на Сан Хосе беше прекъсната след 2:3 от Калгари. Дион Панюф отбеляза решаващото попадение за канадците 3:57 минути преди края. Сан Хосе не беше губил в редовното време от 31 мача от 14 февруари миналата година насам, което е най-дългата подобна серия в историята на НХЛ, съобщава Българската телеграфна агенция.

Домакините на два пъти повеждаха с попадения на Райън Клау и Джо Торнтън, но Крейг Конрой и Деймънд Лангкау успяваха да изравнят. Лангкау се отличи и с асистенция.

Така Сан Хосе остана с 69 точки и изпусна първото място в лигата, на което със 70 точки се върна Бостън след 2:1 в залата на Ню Йорк Айлендърс.

Мартен Сен Пиер и Марк Савард отбелязаха попаденията за гостите, които записаха четвърти пореден успех. Не малка заслуга за победата имаше и вратарят Тим Томас, който отрази 40 удара.

Томас беше съвсем близо до четвъртия си "шутаут" за сезона, но допусна гол след изстрел на Бил Герен 54 секунди преди края.

Ню Йорк Айлендърс са на последното място в лигата с 28 точки след шестата си поредна загуба.

Шампионът Детройт се доближи само на две точки от Бостън след 4:0 в залата на Лос Анджелис. Крис Дрейпър и Кърк Молтби се отличиха с по гол и асистенция, а Йохан Францен и Микаел Самуелсон също се разписаха.

Вратарят Тай Конклин отрази всичките 23 удара за петия си "шутаут" в кампанията. Гостите записаха десетия си пореден мач без загуба в редовното време.

Йоаким Линдстрьом се разписа два пъти за успеха на Финикс като гост на Ванкувър с 4:1.

Джейсън Поминвил вкара решаващата дузпи при успеха на Бъфало с 5:4 в залата на Далас.

Срещи от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Ню Йорк Айлендърс - Бостън - 1:2

Каролина - Торонто - 4:6

Тампа Бей - Филаделфия - 4:1

Монреал - Нешвил - 3:2

Минесота - Едмънтън - 5:1

Далас - Бъфало - 4:5 след дузпи

Сейнт Луис - Колорадо - 5:2

Ванкувър - Финикс - 1:4

Сан Хосе - Калгари - 2:3

Лос Анджелис - Детройт - 0:4