Крис Друри вкара два гола за Рейнджърс при успеха над Чикаго, като и двата бяха при игра при числено превъзходство. Единият от тези голове обаче беше в допълнителното време, което донесе успеха на тима от Ню Йорк с 3:2.

Друри отклони удар на Уейд Редън, а победата се оказа важна за Рейнджърс, които запазиха 1-о си място в Атлантическата дивизия пред Филаделфия.

Флайърс също стигнаха до успеха, но след изпълнение на дузпи срещу отбора на Флорида- 3:2 като гости. Саймън Гание вкара единственото попадение при изпълнението на наказателните удари, докато вратарят им Антеро Нийтюмяки спаси и трите дузпи. Иначе в редовното време той отрази 32 удара. Гание също така вкара и в първата третина на мача, а другото попадение за победителите беше дело на Джеф Картър, за когото това е гол номер 30 от началото на сезона. По този показател той е лидер в НХЛ.

В Охайо местният Калъмбъс падна с 1:2 от Ню Джърси. Странен гол на Джон Мадън донесе успеха на гостите. Удар на играч от Девилс беше отклонен от вратаря Стив Мейсън, след това шайбата се удари в бранител на домакините. Мадън спринтира на празно пространство към вратата, а докато в същото време друг защитник на домакините легна да запази мрежата си с шпагат. Защитникът и Мадън обаче се сблъскаха, а реферът присъди гол, след като реши, че шайбата е преминала гол линията. При разглеждането на видеозаписа обаче се оказа, че решението му е било правилно.

Четвърто поредно поражение претърпя тимът на Анахайм, който днес пък беше ударен с 3:1 от Питсбърг. Два гола за Пингвините в рамките на 43 секунди вкара Мат Куук. Въпреки отсъствието на голямата им звезда Сидни Кросби, играчите от Питсбърг се представиха отлично и демонстрираха пълното си превъзходство.

Резултатите от НХЛ:

Калъмбъс- Ню Джърси 1:2

Флорида- Филаделфия 2:3 след дузпи

Атланта- Торонто 4:3 след продължение

Питсбърг- Анахайм 3:1

Чикаго- Ню Йорк Рейнджърс 2:3 след продължение

Колорадо- Едмънтън 2:3 след продължение