Националната хокейна лига обяви резултатите от гласуването на феновете за капитаните на отборите, които ще участват в Мача на звездите. Всъщност тази година няма да бъде един мач, а по-скоро турнир между сборни формации на четирите дивизии, които съставят Лигата. 4-те отбора ще представят четирите дивизии в лигата и ще играят във формата 3 срещу 3.

Така капитани на отборите ще бъдат Александър Овечкин (Вашингтон), Яромир Ягър (Флорида), Патрик Кейн (Чикаго) и Джон Скот (Аризона). 33-годишният здравеняк Скот, който основно участва в сблъсъците на леда, беше най-голямата изненада.

Той има едва 11 мача през този сезон, като е записал едва 1 асистенция. Но този негов скромен актив не спря запалянковците, които категорично го посочиха за капитан на отбора на Тихоокеанската дивизия. Идната сряда ще бъдат обявени имената и на останалите участници в Мача на звездите, който тази година ще се проведе на 31-и януари в Нешвил.

Нито медиите, нито самият Скот обаче са наясно дали вотът е по-скоро шегаджийски и с цел да осмее анкетата, или пък феновете на играта искат да видят нетипичен състезател в този мач.

"Аз съм доста объркан от тази номинация, но ако трябва да бъда честен, не заслужавам място в Мача на звездите. Не и сега. Смущавам се, когато виждам името си в заглавията. Вече говорих с доста хора- приятели, бивши играчи, именити хокеисти."

"Всеки от тях ми казва да се забавлявам и да изпитвам удоволствие от играта. Определено обаче този медиен интерес не ми е по вкуса, обясни 33-годишният Скот, който е висок 203 см и тежи 136 кг.

Яромир Ягър вече изказа опасанията си от евентуална среща на леда с този противник, като написа в профила си в Туитър: "Фенове! Преди се притеснявах, че форматът 3 срещу 3 в Мача на звездите може да ме убие. Но сега се притеснявам, че по-скоро няма да оцелея при сблъсъците с Джон Скот. /БТА