Водещите словенски медии, както и австрийската национална телевизия ORF потвърдиха ужасната новина, че старши треньорът на българския национален отбор по ски-алпийски дисциплини Драго Грубелник е починал в следствие на тежката катастрофа по-рано през деня.

Грубелник заедно с помощник треньора Димитър Христов и българската надежда в ските Алберт Попов катастрофираха с автомобил в Зьолден на връщане от тренировка. Автомобилът с тримата, шофиран от Грубелник, е излетял от пътя при опит за изпреварване, след което е летял 270 метра надолу в бездната.

В последствие Грубелник и Христов са закарани с хеликоптер до болницата в Мурнау (Германия), където малко след това е починал.

Грубелник почина на 39-годишна възраст. Той бе сред водещите словенски скиори в близкото минало, а най-големият му успех бе трето място на кръг от Световната купа във Венгер през 2000 година. От 2013 година насам словенецът бе главен треньор на българския национален отбор.

Неговият помощник Димитър Христов продължава да бъде в болницата в Мурнау като състоянието му е тежко. С по-леки наранявания се отърва алпиецът ни Алберт Попов, който се намира в университетската клиника в Зьолден.