Австрийското издание "Тиролер Тагесцайтунг" обяви, че е починал 39-годишният шофьор на автомобила, с който са катастрофирали от ски отбора на България край Зьолден днес. В последствие от вестника съобщиха за Gong.bg, че ужасната вест, публикувана в онлайн изданието им, идва от местната полиция.

Ако новината, за която до момента няма потвърждение от друг източник, се потвърди, това означава, че животът си е загубил треньорът Драго Грубелник. Само той от групата отговаря на посочената възраст - 39 години.

Грубелник, и другият треньор - 32-годишният Митко Христов бяха в  много тежко състояние след зловещата катастрофа, която двамата и скиорът ни Алберт Попов претърпяха в Зьолден тази сутрин.

Автомобил с тримата е излетял при опит за изпреварване и е летял 100 метра надолу. Двамата треньори са транспортирани с хеликоптери към болница в Германия, където лекарите се грижат за тях, съобщи за Нова телевизия пресаташето на БФ Ски Пламен Вълков.

Добрата новина е, че състоянието на големия ни талант в ските Алберт Попов е доста по-добро. Той също е закаран с хеликоптер към университетската клиника Зьолден, но травмите му не са толкова притеснителни. Попов има изкълчен глезен, счупена скула и пукнато ребро.