Критично остава състоянието на пострадалата при катастрофата край Ропотамо Мануела Горсова, това каза за Дарик радио директорът на ВМА ген. Стоян Тонев. Момичето получи тежки наранявания при инцидента предизвикан от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски в неделя вечер.

Основният проблем е мозъчният оток, който лекарите ще се опитат да преодолеят в следващите дни. При направените вчера след транспортирането на Мануела от Бургас в София изследвания е било отхвърлена вероятността за счупване на прешлен. Лекарите се въздържат от прогнози за състоянието й.

18-годишното момиче още е в кома. Катастрофата стана към 19:45 ч в района на опасните завои по пътя Созопол - Царево, по поречието на река Ропотамо.

Максим е навлязъл с управлявания от него джип Хамър в насрещното движение и се блъснал челно с Хонда Сивик с четирима пътници. Вследствие на нараняванията е почина 23-годишният Петър Петров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.