Мануела Горсова, която пострада в катастрофата на пътя Приморско-Бургас, близо до река Ропотамо, в неделя, ще бъде транспортирана във Военномедицинска академия (ВМА). Това каза пред журналисти началникът на болницата ген. Стоян Тонев. Екип на ВМА вече е изпратен, за да транспортира момичето до София, добави той. По думите му Горсова все още е в кома.

Мануела Горсова e с диагноза тежка черепно-мозъчна травма, с оток на мозъка. Това съобщи началникът на отделението по реанимация в бургаската болница д-р Георги Матев. Лекарят не се ангажира с прогноза, но съобщи, че момичето има съхранени жизнено важни органи и системи. Критичен при оток на мозъка е 72-ият час.

В бургаската болница, без опасност за живота са и 19-годишната Йоан Шопова и 17-годишният Валентин Петров. Тримата пострадаха при катастрофа тази неделя по пътя Приморско-Бургас. Леката кола, с която са пътували, бе блъсната от джипа на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. Пробата с дрегер и последвалият химичен анализ показаха, че фигуристът е карал с 1,1 промила алкохол в кръвта. При инцидента загина братът на пострадалото момче, който шофираше колата - 23-годишният Петър Петров. По случая е образувано досъдебно производство.