Александър Овечкин заби победната шайба след страхотен индивидуален пробив при успеха на Вашингтон с 5:3 над Ню Джърси в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това беше и първият успех за "Столичаните" през новия сезон, докато "Дяволите" допуснаха второ поредно поражение.

Руснакът овладя шайбата дълбоко в собствената зона, премина със скорост през неутралната и се впусна към вратата на Ню Джърси, където преодоля с много технично движение Джон Муур и вкара за 3:2 в полза на Вашингтон.

В признак на отчаяние, Муур счупи стика си в огражденията, а кадрите с прекрасната атака на Овечкин обиколиха новинарските емисии в Съединените щати. Журналистите обаче напомниха на защитника на Ню Джърси, че не е първият или последният, който Овечкин прави за смях.

Джейсън Чимера и Бруук Орпик дадоха аванс на Вашингтон рано в мача, но Адам Енрике и Ерик Желинас изравниха за Ню Джърси до края на първата третина. Алекс Овечкин вкара победния гол след 6:33 минути игра през третата част, а Маркус Йохансон и Мат Нисканен решиха двубоя в полза на "Столичаните". Почетно попадение наниза Майк Камалери.

Патрик Кейн и новакът Артьомий Панарин записаха по гол и две асистенции, а защитникът Тревър ван Римсдик вкара първата си шайба в НХЛ при победата на Чикаго с 4:1 над Ню Йорк Айлъндърс в друг мач от вечерта. Същото направи и Джордан Мартинуук, който се разписа за успеха на Аризона с 2:1 над Питсбърг.

Всички резултати от НХЛ от изминалата нощ:

Бъфало - Тампа Бей 1:4
Бостън - Монреал 2:4
Торонто - Отава 4:5 след дузпи
Флорида - Филаделфия 7:1
НЙ Рейнджърс - Кълъмбъс 5:2
Вашингтон - Ню Джърси 5:3
Каролина - Детройт 3:4
Нешвил - Едмънтън 2:0
Минесота - Сейнт Луис 3:0
Чикаго - НЙ Айлъндърс 4:1
Колорадо - Далас 6:3
Ванкувър - Калгари 2:3 след продължение
Аризона - Питсбърг 2:1
Сан Хосе - Анахайм 2:0