Виктор Хедман вкара гол 56.8 секунди преди края, за да осигури победата на Тампа Бей над Питсбърг с 3:2. Защитникът се разписа малко след синята линия, след като Стив Стамкос му даде удобен пас.

С победата Тампа има 11 точки и се нарежда на 4-о място в Атлантическата дивизия. Питсбърг е на 3-о място в Столичната с 12. Алекс Килърн и Седрик Пакет също се разписаха за победителите, а вратарят им Алексей Василевски спаси 37 удара, включително и два от много близко разстояние в последните секунди.

Брендън Танев и Джейк Гюнцел се разписаха за гостите, а вратарят им Тристан Джари отрази 45 изстрела. Питсбърг бяха без най-големите си звезди заради контузии, сред които Евгений Малкин, Алекс Галченюк, Ник Бюгстад и Брайън Ръст.
В канадската столица местният Отава Сенатърпс се наложи с 5:2 над Детройт, като Антъни Дюклер вкара два гола за победителите, за да увеличи серията на Червените криле на шест поредни поражения. 

За Отава това е едва втора победа през сезона, а те си остават последни в Атлантическата дивизия. Детройт е точно над тях с 6 точки.

Крис Тиърни, Марк Боровиецки и Жан-Габриел Паго също бяха точни за Сенатърс, а Дарън Хелм и Тайлър Бертуци отвърнаха за Детройт.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Тампа Бей - Питсбърг 3:2
Отава - Детройт 5:2