Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо повтори представянето си от Поклюка и днес спечели спринта на 10 километра в Хохфилцен от Световната купа по биатлон за мъже с време 24.49.2. Бьо направи една грешка при втората стрелба, но въпреки това изпревари с 8.6 секунди французина Мартен Фуркад. Трети остана германецът Бенедикт Дол, също с чиста стрелба, на 10.2 секунди след победителя.

От българите най-предно класиране постигна Красимир Анев. Самоковецът завърши на 22-о място без грешки в стрелбата и изоставане на 1:15.6 минути. Димитър Герджиков е на 37-а позиция с един пропуск и изоставане от 1:39,4. Владимир Илиев е трети от българите и общо на 47-о място с три грешки при стрелбата и изоставане от 1:54.0, а Антон Синапов е на 81-о място с три пропуска и закъснение от 2:47.6 минути.

Съотборникът на Фуркад Антонен Гигона е на 4-о място днес с 25 секунди изоставане, докато другият германец- олимпийският шампион в спринта Арнд Пайфер, е на 5-о място с 27.9 секунди изоставане. И двамата стреляха без грешки, докато представителят на домакините от Австрия Юлиан Еберхард остана в топ 6 на 30 секунди и едно наказание.

Времето на пистата в Хохфилцен, както и трасето, бяха в брилантно състояние - студено със слънце, твърди и бързи писти и лек вятър. И дори с този лек вятър чистите стрелби бяха много като бройка.

Победителят натисна здраво атакувайки с мисълта всичко или нищо в последното завъртане, когато беше следван от Гигона на 25.9 секунди. Дол също опита атака, но успя единствено да се нареди на 3-ата позиция.

Начело в генералното класиране е Бьо с 216 точки, следван от Антонен Гигона със 162 и Симон Едер от Австрия със 150. От българите Красимир Анев заема 39-о място с 32 точки, следван от Антон Синапов, който се нарежда 46-и с 22 точки, Владимир Илиев е 59-и с 8 и Димитър Герджиков е на 61-а позиция с 4./БТА