Финландката Кайса Макарайнен постигна победа в първия спринт за сезона в Световната купа по биатлон при жените. В Поклюка финландката измина 7,5-километровата дистанция за 20:08.01 минути, като не направи нито една грешка в стрелбата.

Втора остана италианката Доротея Вирер, която също бе безпогрешна с пушката, но бе по-бавна с 14.8 секунди от Макарайнен. Трета в днешния старт завърши французойката Жустин Бреза, която изостана с 42.1 секунди по победителката. Челната шестица бе допълнена от французойката Юлия Симон, италианката Луиза Витоци и словачката Паулина Фиалкова. 

От българките най-напред завърши Емилия Йорданова, която не допусна нито една грешка при стрелбата и завърши на 34-то място с изоставане от 1:35.9 минути. Десислава Стоянова допусна две грешки на прав и остана 59-а на 2:11.1 минути от Макарайнен, а с 4 пропуска Даниела Кадева завърши на 94-то място на повече от 4 минути от първата позиция.

В генералното класиране лидер е Доротея Вирер с 90 точки, следвана от полякинята Моника Хойниш с 84 и украинката Юлия Джима с 81 и Паулина Фиалкова също с 81. /БТА