Състезателите на Норвегия доминираха отново и в масовия старт на 15 километра от Световната купа по биатлон в Анеси (Франция).

След като трима норвежци заеха призовите места в преследването вчера, днес това се случи отново. Двукратният медалист от Световното първенство през 2021 година Йоханес Дале стигна до успеха с 35:02.2 минути, след като допусна две грешки в четирите стрелби. За него това е втора победа в кариерата и първа от декември 2020 година.

Втори на едва 0.3 секунди остана Стурла Холм Легрейд, победител във вчерашното състезание, който също пропусна две мишени.

Олимпийският шампион и трикратен носител на Световната купа Йоханес Тингнес Бьо финишира на трета позиция с пасив от 10.6 секунди и с три грешки на огневия рубеж.

Състезанието премина без българско участие.

В подреждането за Световната купа след осем старта за сезона води Йоханес Тингес Бьо с 599 точки, пред Легрейд с 565 точки и Емилиан Жаклен (Франция) с 319 точки, който днес остана 14-и.

Българинът Владимир Илиев заема 39-о място с 43 точки, като той единствен от българите има актив през кампанията досега.

По-късно днес в Анеси предстои масов старт на 12.5 км за жени.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева