Норвежката звезда в ски-бягането Петер Нортхуг е подготвен психически, ако се наложи да влезе в затвора заради шофирането в нетрезво състояние, което стана причина за автомобилна катастрофа през уикенда.

"Аз ще изтърпя моето наказание. И ако става дума да отида в затвора, да - аз ще отида в затвора", каза Нортхуг спокойно пред камерата на местната телевизия TV 2.

Нортхуг изрази дълбокото си съжаление за инцидента, но обяви, че е готов да се върне на пистата за ски-бягане след изтърпяване на наказанието. Въпреки всичко, този случай е един тревожен звънец за него.

28-годишният скиор призна, че е употребил алкохол преди да се качи на колата и в последствие да катастрофира. В интервюто той добави, че заедно с приятели са се събрали да се позабавляват в Трондхайм и след края на купона те са се пренесли в къща, за да продължат. След това някои са си отишли, а Нортхуг и негов приятел се качили на колата му, за да се прибират. След няколко стотин метра обаче те са се блъснали в мантинела. Преди да напусне колата, спортистът е проверил какво е състоянието на приятеля му, който се оказал със счупена ключица.

Самият Нортхуг се прибрал у дома си след преглед в болницата, съпроводен от органите на реда. Преди това обаче е бил оставен в помещение за изтрезняване. На другия ден вече в пълно съзнание олимпийският шампион от Ванкувър е решил да изложи всички данни за инцидента.