Норвежкият скиор Петер Нортхуг се призна за виновен, че е предизвикал пътно-транспортно произшествие в неделя вечерта, съобщи местната телевизия ТВ 2.

"Дълбоко съжалявам за случилото се. Разстроен съм от това, което се случи, но и се радвам, че поведението ми не стана причина и за по-сериозни последствия. Готов съм да си понеса последствията", цитира телевизията думите му.

В нощта на събота срещу неделя Ауди с двама души, родени през 1991-а и през 1986-а година, се е врязало в крайпътна мантинела. Пътникът в автомобила е откаран в болница, а водачът е задържан от полицията при опит да се укрие. От двамата са взети кръвни проби, и както се съобщава в по-късен момент от полицията, пробите им за алкохол са положителни. Самият Нортхуг, който е бил шофьор на Аудито, е бил разпитан от полицията.

Петер Нортхуг катастрофира, призна се за виновен

източник: БГНЕС

Норвежкият състезател в ски-бягането попада във втори скандален случай тази пролет, след като по-рано стана ясно, че е бил замесен в парти в австрийски хотел заедно със свои съотборници. Тогава пак под въздействието на алкохола трима норвежки скиори бяха сътворили шумна веселба в малките часове на денонощието и нанесли поражения на имуществото на хотела.