Тампа Бей свали Анахайм от лидерската позиция в НХЛ, след като го победи с 5:3 като домакин. По същото време Нешвил се наложи с 3:2 след дузпи над Флорида като гост и излезе начело. Победата на Тампа Бей пък ги направи еднолични лидери в Атлантическата дивизия със 73 точки, с две пред Монреал и Детройт.

Лайтнинг започнаха мача активно и нанизаха три шайби още през първата третина. Два гола за победителите вкара Брайън Бойл, който откри резултата още във 2:55 минута, а след това направи 4:1 в 34:27 минута.

Валтери Филпула и Никита Кучеров увеличиха до 3:0 в края на първата част. Райън Гецлаф, който пропусна последните два мача заради контузия в слабините, намали на 1:3 със своя гол номер 200 в НХЛ.

Той подаде и за още едно попадение, дело на Сами Ватанен за 2:5. Райън Калахан се разписа за 5:1, а Ерик Брюър оформи крайното 5:3. С този успех Лайтнинг регистрираха 10-а поредна домакинска победа.

Пак във Флорида Нешвил стигна до победата над Пантърс с 3:2 благодарение на гола на Филип Форсберг при наказателните удари, след като той изравни за 2:2 4:43 минути преди края на третия период.

При дузпите Форсберг прониза Роберто Луонго при петото завъртане. Мат Кълън и Крейг Смит също вкараха за гостите при дузпите, както и Брад Бойс и Ник Бюгстад. Нешвил вече има 76 точки, след като постигна четвърта победа в последните си пет мача.

Айлендърс се наложи над Бъфало с 3:2 като гост. Михаил Грабовски с отсечен, нисък удар донесе успеха на езерняците в средата на втората част. Новобранецът Андерс Лий и Колин Макдоналд също се разписаха за нюйоркчани.

Маркъс Фолиньо се върна на леда с гол и пас за Сейбърс, след като пропусна 19 мача заради травма в ръката. Дрю Стафорд също вкара при осмия си удар в мача. Въпреки че това е едва втора победа в последните 6 мача, Айлендърс води в дивизия Метрополитен с 69 точки. Бъфало е на последно място в Атлантическата с 35.

Монреал се изравни с Детройт на 2-ото място в Атлантическата дивизия с по 71 точки след победа над Бостън с 3:1. Кари Прайс спаси 34 удара и помогна за втората поредна победа над този съперник.

Дейл Уайс и Макс Пасиорети записаха гол+пас всеки, а Пи Кей Събън отново се разписа. За домакините Дейвид Пастарнак върна един гол 4:31 минути преди края и сложи точка на сухата серия на вратаря Прайс срещу този съперник от 159 минути.