Нешвил се наложи над Рейнджърс с 3:2 и събра 74 точки, само на 1 от 1-ото място в регулярното класиране, което се заема от Анахайм. Майк Рибейро вкара третия гол за домакините 7:14 минути преди края на третата част, което е точка номер 700 за него в кариерата му. Вратарят Пека Рине пък застана в рамката за втори мач след лечение на контузия в коляното и спаси 30 удара. Хищниците имаха и две поредни загуби, които им попречиха по-рано да се доближат до Анахайм. Днес другите два гола бяха дело на Роман Йоси и на капитанът Шей Уебър. За гостите от Рейнджърс Рик Неш вкара гол номер 33 този сезон, а Райън Макдоналд изравни за 2:2. Детройт се изравни на върха в Атлантическата дивизия с Тампа Бей, след като надви с 3:1 като гост Аризона. Двата отбора имат вече по 71 точки, след като Лайтнинг отстъпи с 2:4 у дома на Лос Анджелис. 

Вратарят на Червените криле Петер Мразек спаси 22 удара, включително и дузпа в третия период на мача. При резултат 1:0 заради неспортсменско нарушение домакините получиха наказателен удар, но Мартин Ерат пропусна. 

До края на частта гостите тотално наложиха надмощието си, а автори на трите гола за тях станаха Райли Шийън, Томас Татар и Дарен Хелм. За домакините 16-ия си гол за сезона вкара Оливер Екман-Ларсон две минути преди края. Лос Анджелис сложи край на серията от 10 поредни победи, което беше и клубен рекорд за Тампа Бей с победа с 4:2. Джъстин Уилямс се разписа два пъти за шампионите, които са чак на 5-о място в Тихоокеанската дивизия с 56 точки. Тайлър Тофоли и Дрю Дъфти също се разписаха. За Тампа Бей това е първо домакинско поражение от 9-и декември, когато Вашингтон се наложи с 5:3. 

В Дерби на Изтока Бостън се наложи с 2:1 над Айлендърс, като гостите остават на 2-о място в дивизия Метрополитен с 67 точки, на 1 от лидера Питсбърг. Бостън има 63 заради победния гол на Луи Ериксон 7:34 минути преди края на мача. Вратарят Туука Раск спаси невероятните 39 удара, за да осигури на отбора си 9-а победа в последните 12 мача. Другото попадение за победителите беше дело на Патрис Бержерон през първия период при числено превъзходство. Монреал разгроми с 6:2 Ню Джърси Девилс и събра 69 точки, заемайки 3-о място в Атлантическата дивизия. Томаш Плеканец и Дейл Уайз вкараха по два гола, а Пи Кей Къбън добави три паса. Три от головете на домакините бяха при числено превъзходство. Андрей Марков и Ларс Елер също добавиха по едно попадение. Ванкувър пък смаза Питсбърг с 5:0, като вратарят Райън Милър спаси 31 удара. Кенъкс събраха 61 точки и се нареждат на 3-о място в Тихоокеанската дивизия, докато след поражението Питсбърг има само 1 точка аванс на върха в Метрополитен. За вратаря Милър това е трети мач през сезона без допуснат гол и общо 35-и в кариерата. Александър Бъроуз записа две точки (гол+пас), а още четирима вкараха по един гол: Даниел Седин, Бо Хорват, Шон Матайъс и Зак Касиян./БТА

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:

Нешвил- Ню Йорк Рейнджърс 3:2Тампа Бей- Лос Анджелис 2:4

Бостън- Ню Йорк Айлендърс 2:1

Бъфало- Далас 3:2

Торонто- Едмънтън 5:1

Монреал- Ню Джърси 6:2

Отава- Калъмбъс 1:4

Минесота- Колорадо 1:0

Аризона- Детройт 1:3

Ванкувър- Питсбърг 5:0

Сан Хосе- Каролина 4:5

Лидери в отделните дивизии:
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Детройт и Тампа Бей по 71 точки
дивизия Метрополитен: Питсбърг- 68 точки

Западна конференция
Тихоокеанска дивизия: Анахайм- 75 точки
Централна дивизия: Нешвил- 74 точки/БТА