Жената до Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

Жената до Боян Петров - Радослава Ненова заяви, че спасителните екипи няма да издирват алпиниста нагоре от Лагер 3 към върха на Шиша Пангма. С обширен пост във "Facebook" тя разкри, че сама е взела решението върха да не се изкачва днес от участниците в спасителната акция. Желанието и е никой от наземните екипи да не пострада и единствено да бъдат претърсени районите на слизане от Лагер 3.

Gong.bg следи подробно как протича спасителната операция на Боян Петров по часове!

"Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От Лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив ... 

Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат друг риск, на друг склон, за друго изкачване..., но лично аз не желая да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни.

Поради големия поток от информация и коментари която витае, съм решила да опиша много подробно хронологията, фактите имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян!", написа Ненова във "Facebook".

 

Свързани материали

  • Спасителите на Боян Петров: Дадохме всичко от себе си, за да преобърнем всяко кътче Спасителите на Боян Петров: Дадохме всичко от себе си, за да преобърнем всяко кътче
  • Жената на Боян Петров: Вие направихте невъзможното възможно! Жената на Боян Петров: Вие направихте невъзможното възможно!
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Боян Петров

Зимни спортове