Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова разкри част от плановете си за бъдещето и сподели, че би искала да се занимава с треньорска дейност.

Сани Жекова: Вече се занимавам и с треньорска дейност

„Нашата мисия в бъдеще ще бъде да произвеждаме повече спортисти, които са способни на световни успехи и лично аз бих искала да се захвана с това. Аз вече се занимавам и с треньорска дейност, но засега фокусът е върху състезателната дейност. Ще се радвам да предам от моя опит. Още е рано да правя планове. Искам да се концентрирам върху оставащите три старта”, коментира Сани Жекова.

„Надявам се на промени в българското законодателство и в спорта, и повече хора да осъзнаят, че само с помощта на държавата няма да можем да правим елитен спорт. Разбира се, че виждам светлото бъдеще, защото в България има много талантливи деца. Наше задължения и мисия е да направим всичко възможно да им помогнем”, заяви още Александра Жекова.

На стилна церемония днес генералният спонсор на Българския олимпийски комитет Fibank награди най-добре представилата се българка до момента в Пьонгчанг Александра Жекова с дизайнерско златно кюлче „Година на кучето“.