Най-добрият български сноубордист Радослав Янков сподели, че се цели в следващите олимпийски игри, а за предстоящия сезон не иска да се фокусира толкова сериозно върху световния шампионат, както го е направил за Игрите в Пьонгчанг.

„Вчера имахме среща с целия отбор. Направихме си равносметка отново къде е имало пропуски, какви са причините за недобрите класирания в някои от състезанията. Не беше дълга срещата. Продължаваме да оптимизираме нещата напред, да има развитие и така”, сподели Радо Янков на официалното закриване на ски сезона.

„Имах кратка почивка и в момента съм в период на вработване с леки тренировки. Колоездене най-вече. Леко вработване, за да бъда готов за по-тежките тренировки. Програмата ще е същата. Опитахме се да направим разбор и на физическата подготовка. Чувствах се добре тази година физически, така че си действаме по план”, каза още Радослав Янков пред NOVA.

„Световният шампионат е най-важното състезание разбира се, но не е добре да се фокусираме върху него, както се бяхме фокусирали върху Олимпиадата. Реално то е едно състезание, разбира се по-специално. Човек не трябва да бъде толкова фокусиран върху това. Всеки старт от Световната купа от началото на сезона е важен. Трябва да се даде максимума на всеки старт. Само да бъда здрав. Ако всичко върви нормално целта е следващата Олимпиада”, категоричен бе сноубордистът.