Със спечелването на Държавното първенство по сноуборд, сезонът за Радослав Янков официално приключи. Пред "Спортно шоу Гонг" българският сноубордист даде оценка на сезона си.

Янков и Пенчева спечелиха титлите от паралелния гигантски в Банско

"Пристигнахме си от Германия преди един ден и ми остана само Държавното първенство. Радостен съм, че го спечелих. За мен си е чест да карам на родна земя, независимо дали е Световна купа или Държавно, винаги гледам и искам да карам у нас. Радостен съм за резултата", заяви Янков.

"Тук приключваме състезателния сезон, но ще се опитаме да направим още малко карания, ако условията позволяват, тъй като е важно."

"Сезонът не беше лек, но в никакъв случай не е лошо представянето. В крайна сметка завърших шести в генералното класиране, което не е хич малко. Вдигнах летвата преди 2 години и в сравнение с миналия и по-миналия сезон е малко по-слабо класирането, но не е лошо. Не трябва да се гледам като на страшен провал. Доволен съм, че въпреки някои проблеми в началото, които не исках да споделям, имах малко проблеми с тестването на бордовете, не успяхме да открием най-добрият за моята техника и каране. После пък имах малко проблеми като върнахме старата екипировка. Сезонът не мина по начина, който исках да мине и за който се бях готвил. Но определено ще се опитаме тези тестове на сноубордове и екипировка да ги направим сега или много рано в началото на следващия сезон, за да имам време. Или да се опитаме да подобрим това нещо, за да не се случва."

"Искам да му благодаря (на баща си б.р.). Майка ми нямаше възможност. Но искам да благодаря първо на семейството, на родителите си. Защото те винаги са до мен, те са най-важните за мен, искам да ги благодаря и да им кажа, че ги обичам", допълни Янков.